Zomercongres 2018

Locatie

Op twee en drie juni is het zover, het allereerste JOVD ZomerCongres begint! Dit nieuwe concept begint meteen goed (succes voor de volgende PG), om de leden een nog betere ervaring te geven is gekozen voor het spikSplinternieuwe Corendon hotel. Als de JOVD zijn wij de eerste die gebruik mogen maken van al haar luxueuze faciliteiten. Daarnaast ligt het hotel centraal voor alle afdelingen, op een afstand van 5 minuten vanaf Schiphol. Nu is dat allemaal erg leuk, maar het meest belangrijke is natuurlijk de feestlocatie. Wij zullen hiervoor gebruik van de skybar, welke op de bovenste verdieping ligt van het hotel met uitzicht over de gehele omgeving en Schiphol!

Inhoud

Dit jaar bestaat het NAP 200 jaar. Het meetinstrument werd door Johannes Hudde bedacht om de stand van het water te meten en wordt vandaag de dag gebruikt om bodemdaling en zeespiegelstijging in de toekomst te voorspellen. Dit instrument is zo belangrijk, omdat iedere centimeter zeespiegelstijging of bodemdaling effect heeft op de waterveiligheid van Nederlanders.

Wanneer er in ons land geen degelijk watermanagement zou zijn, zou ruim 50% van de Nederlandse bevolking niet veilig zijn voor water. Dit gegeven heeft ervoor gezorgd dat we meester zijn geworden in het omgaan met water en dat we hier wereldwijd om bekend staan.

Tijdens het zomercongres komen we meer te weten over dit thema, waarbij we de klassieke dijken en geulen achter ons laten en kennis maken met smart watermanagement, het Deltaprogramma en de anderhalve meter zeespiegelstijging waar we de komende 80 jaar mee te maken krijgen.

Wat gebeurt er als de systemen gehackt worden en alle sluizen open staan? Als de haven Rotterdam weer door een kwaadwillende partij bestuurd wordt, zoals in 2017? Als ons schone drinkwater vervuild raakt door een overgenomen systeem? Hoeveel economisch verlies betekent dit voor Nederland en hoe is het met onze waterveiligheid gesteld? Denk tijdens het congres mee over de antwoorden op deze vragen!

Spreker

Hij is onder de gemiddelde JOVD-er meer dan bekend. De 37-jarige Klaas Dijkhoff is begonnen aan het gymnasium op het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Daarna studeerde hij rechten aan de universiteit van Tilburg en slaagde hij cum laude voor zijn onderzoeksmaster. In 1998 werd hij lid van de VVD en in 2015 werd Dijkhoff staatssecretaris van Veiligheid en Justitie in het kabinet Rutte II. Hij had een van de meest gevoelige dossiers in handen: in 2015 moest hij de grote stroom vluchtelingen in goede banen leiden. De best geklede man werd door het blad Cosmopolitan eerder verkozen tot de meest sexy politicus van het Binnenhof. 

Tickets

Dit jaar staat er geen specifiek "suite-arrangement" in de ticketshop. Ben je benieuwd? Stuur dan een mail naar zoco@jovd.nl.
 
Terug

Datum

02 jun 2018 - 03 jun 2018

Locatie

Corendon Village Hotel, Amsterdam

Aanvangstijd

11:00

Contactpersoon

Siem van Ostaden

siem.van.ostaden@jovd.nl

Inschrijven via Facebook

Delen