Amsterdam e.o.

Welkom op de afdelingssite van JOVD Amsterdam en omstreken

Hier vind je meer informatie over de Amsterdamse afdeling van de JOVD. De JOVD Amsterdam e.o. bestaat al sinds 1949. Sinds 1 januari 2000 is de JOVD gekoppeld aan de VVD, als jongerenorganisatie. De JOVD is echter een politiek onafhankelijke jongerenorganisatie. In de praktijk betekent dit dat wij onze eigen standpunten kunnen innemen, onze eigen visies kunnen formuleren en zelf bepalen wat wij denken dat goed is voor Nederland en in ons geval voor Amsterdam.

JOVD Amsterdam e.o is de grootste JOVD-afdeling van het land met meer dan 350 leden. Wij bieden de ideale mix tussen inhoud en gezelligheid. Bij ons is het mogelijk om je mening te scherpen tijdens debatten, deel te nemen aan luchtige maar leerzame cursussen, gezellig te borrelen met andere JOVD’ers of een interessante sprekersavond te bezoeken. Dit kan binnen de afdeling Amsterdam e.o, maar ook landelijk, bij andere afdelingen en zelfs internationaal.

Tevens viert de JOVD Amsterdam e.o. dit jaar haar 70e verjaardag, wat één groot feest belooft te worden. Er worden spectaculaire evenementen georganiseerd om het 14elustrum van onze prachtige vereniging onvergetelijk te maken. Het wordt een jaar van terugblikken en vooruitkijken, van beleven en herbeleven.

Daarnaast biedt JOVD Amsterdam e.o jou als lid de mogelijkheid om je (politieke) ambities en talenten te ontwikkelen en te gebruiken. Speciaal voor het ontwikkelen van politiek talent heeft de Amsterdamse afdeling "De Politieke Leerschool" opgericht. Daarbij krijgen leden van de afdeling elke maand een training van een deskundige op een bepaald gebied. Dit kunnen trainers van de JOVD zijn, maar ook van andere organisaties. Bovendien neemt het Algemeen Bestuurslid Opleiding & Training, Channon Bleker, de verantwoordelijkheid voor het aanbieden van een divers pakket aan trainingen van verschillende niveaus, variërend van introducerende excursies tot Masterclasses.  

Voor de rubriek 'Door de ogen van de Amsterdamsche JOVD'er' zijn we op zoek naar enthousiastelingen die ervan houden interessante stukken te schrijven voor op de website, zodat zowel leden als geïnteresseerden een beeld krijgen van onze bruisende afdeling. Schrijf een stuk over een van de afgelopen activiteiten, een actuele gebeurtenis of deel uw mening of standpunt en stuur deze op naar secretaris@jovdamsterdam.nl. Wie weet verschijnt het binnenkort op de website! 

Hopelijk tot snel!

Names het bestuur Van den Bosch I,

Berend van den Bosch - Voorzitter

Eline Aarts - Secretaris

Bas Louter - Penningmeester

Daniël Ellis - Algemeen Bestuurslid Politiek & Voorlichting

Channon Bleker - Algemeen Bestuurslid Opleiding & Training