Avondje met Judith Goldschalx - Dekker

Op 19 maart komt Judith Godschalx – Dekker langs bij onze afdeling! Tot twee jaar geleden was ze nog lid van JOVD Rijnmond waar ze ook als bestuurslid actief is geweest en momenteel is zij de jongste kandidaat voor de VVD in het waterschap Amstel, Gooi en Vecht (gebied nr. 13 op de banner en het logo rechtsboven). Met het oog op de waterschaps- en provinciale verkiezingen belooft het een informatieve avond te worden die de perfecte voorbereiding én aftrap vormt voor de verkiezingen op 20 maart.


Een veelgehoorde vraag rondom de waterschapsverkiezingen is de vraag is waarom en waarvoor we precies stemmen. Zoals een artikel van Trouw (25 maart 2015; https://www.trouw.nl/home/waarom-toch-die-waterschapsverkiezing-~ae2a24d8/) schrijft kosten deze verkiezingen immers veel geld, is de opkomst relatief laag en is de uitkomst meer dan eens voorspelbaar. Zijn de waterschapsverkiezingen noodzakelijk om onafhankelijk en goed waterbeheer te garanderen? Over welke vraagstukken buigen de waterschapspartijen zich zoal? En kunnen de waterschappen niet enkel onder het toeziend oog van de algemene politiek functioneren?

Naast het beantwoorden van vragen als deze zal ook nog ingegaan worden op de verschillen tussen de politiek bij de JOVD, de staten, de gemeenteraad, de landelijke politiek en wederom de politiek binnen de waterschappen.

We zien jullie graag op 19 maart!

Kom je voor de eerste keer? Dan is jouw eerste drankje van ons ;)

Terug

Datum

19 mrt 2019

Locatie

Café Batavia, Amsterdam

Aanvangstijd

20:00

Contactpersoon

Eline Aarts

bestuur@jovdamsterdam.nl

Inschrijven via Facebook

Delen