Liberalisme en cultuur met Willem Cornax

Waarde leden en geïnteresseerden,


Op 12 februari is het zover; het derde politiek café met Willem Cornax over cultureel-liberalisme. Cornax is rechtsfilosoof aan de universiteit van Leiden en mede-oprichter van de academische conferentie Austrian Economics Meeting Europe (AEME) dat gericht is op jonge academische binnen de Oostenrijkse school.

Binnen de Oostenrijkse School staan een subjectieve waardetheorie en het principe van methodologisch individualisme centraal. Aanhangers van de Oostenrijkse School behoorden tot tegenstanders van het marxisme en centraal geleide economieën. In mei 2016 vertaalde Cornax het boek ‘De armoede van economische gelijkheid’ door G.G Reismans, waarin de theorie van Piketty ontkracht wordt.

Tijdens het politieke café zullen wij het hebben over ‘het recht op cultuur van het individu’ en wat dit voor implicaties heeft voor het liberale gedachtengoed. Wordt de bescherming van culturele vrijheden goed genoeg gewaarborgd? En moet men intolerante culturen per slot van rekening willen tolereren? Zijn zomaar een greep uit de onderwerpen die behandeld zullen worden.

http://willemcornax.nl

Geïnteresseerd in een lidmaatschap bij de Amsterdamse afdeling van de JOVD? Of heb je vragen over onze organisatie: mail gerust promotie@jovdamsterdam.nl of naar bestuur@jovdamsterdam.nl

Direct lid worden? Dat kan! Welkom: https://www.jovd.nl/word-jovder

Terug

Datum

12 feb 2019

Locatie

Aanvangstijd

20:00

Contactpersoon

Eline Aarts

bestuur@jovdamsterdam.nl

Inschrijven via Facebook

Delen