Commissies

Commissies

Zoals bij de benoeming van de bestuursleden vermeld zijn er vele dit jaar vele commissies waar enthousiaste leden hun steentje kunnen bij dragen aan de verening. 

 

Ledenwervingscommissie

Flyeren? Mensen aanspreken? Saaaai... Dit jaar gaan we het helemaal anders doen! Ben jij enthousiast lid van onze mooie afdeling? Heb jij een beetje gekkigheid in je zitten? Dan is dit jouw kans om als actief lid van onze mooie afdeling je enthousiasme in te zetten om nieuwe leden te werven. Deze 'Ledenwervingscommissie' is een platform voor ideeën, waarbij we onze knappe koppies bij elkaar steken om het Promotie & Ledenwervingsoffensief voor aankomend jaar te bespreken. Gedurende het jaar zullen er allerlei promotieactiviteiten worden georganiseerd waarvoor jullie zelf ideeën kunnen aandragen. Dit betekent dat jullie zowel inhoudelijk als organisatorisch kunnen meedenken over het beleid. 

Dit jaar gaan we het roer volledig omgooien en daarvoor is jullie hulp hard nodig! Er zijn mensen nodig die wild en 'out of the box' kunnen denken om meer mensen te enthousiasmeren voor onze mooie vereniging. Hoewel we allerlei nieuwe dingen gaan proberen, zullen er natuurlijke ook promotieacties zijn bij de klassieke studenten-, debat-, of studieverenigingen. Daarnaast gaan we kijken naar promotionele acties bij andere organisaties waar er mensen op af komen voor wie de JOVD een interessante vereniging zou zijn. Voorbeeld daarvan zijn mensen die hun algemeen wereldbeeld willen ontwikkelen, zoals bij de Burton Academie. Maaaaarrr, we gaan nog verder met de gekkigheid! Dit jaar zal er speciale aandacht zijn voor ludieke acties die we kunnen uitvoeren rondom geplande activiteiten of actualiteiten, bijvoorbeeld met oog op de volgende verkiezingen.  

Ben jij spontaan, gedreven en draag jij de afdeling een warm hart toe? Dan kunnen we jouw gekkigheid goed gebruiken. Solliciteer nu voor de Ledenwervingscommissie en laat die creativiteit stromen! Stuur meteen een mailtje naar promotie@jovdamsterdam.nl

 

Commissie Welkom

Het is ontzettend belangrijk dat nieuwe leden een warm welkom worden geheten in onze mooie afdeling, en dit kan niet zonder jullie hulp! Het welkom heten en goed opvangen van nieuwe leden in een welkome omgeving zal een eventuele drempel wegnemen en de onderlinge sfeer gezellig houden. 

Dit jaar zal er om die reden een commissie worden aangesteld met de naam “CommissieWelkom”. In deze commissie zal een kleine groep actieve leden worden geplaatst die meedenken en meewerken aan het Welkomstbeleid. Door de persoonlijke benadering van deze nieuwe kleine commissie, wordt er binding gecreëerd met de afdeling en haar leden. Hierop aansluitend kunnen commissieleden ook aanschuiven wanneer het bestuur afspreekt met een nieuw lid. 

Vind jij het ook belangrijk dat nieuwe leden op een goede manier worden geïntroduceerd aan onze afdeling? Kom het team dan nu versterken met jouw enthousiasme! Stuur meteen een mailtje naar promotie@jovdamsterdam.nl

 

Commissie Politiek

Vind jij het leuk om op reguliere basis bezig te zijn met politieke inhoud? Wil jij meepraten over de inhoud van de activiteiten en debatten die onze afdeling organiseert? Heb jij een delicaat neusje voor het zoeken naar relevant nieuws in onze omgeving? Klim je graag in de pen? Ben jij de creatieveling die sneller ludieke acties bedenkt dan dat Fred Teeven het volhield op zijn positie?

Wanneer je op een van de bovenstaande vragen volmondig ja zou antwoorden, zoekt de afdeling jou! De JOVD Amsterdam e.o. is op zoek naar ambitieuze leden voor in haar politieke commissie. Je hoeft jezelf zeker niet in elk van de bovenstaande zinnen te herkennen. Een commissie vorm je samen, en jouw bijdrage kan daarin het verschil maken. Iedereen excelleert in andere dingen, en dat is juist iets goeds! Dus ook wanneer persberichten schrijven jou hartstikke tof lijkt, maar je niet zo gauw op de proppen komt met een ludieke actie, ben je meer dan welkom om te solliciteren. Binnen de commissie is het de bedoeling dat je elkaar aan kunt vullen, en elk brein wat meedenkt is er één meer. Hoe meer kritische meningen, hoe beter het eindresultaat! Als commissie zal je zelfstandig opereren, dus ook wanneer je ervaring op wil doen binnen een motor die zichzelf draaiende houdt, zit je hier goed! 

Taken van de commissie: 

- Het aandragen van, voor de afdeling, relevante onderwerpen die betrekking hebben op Amsterdamse politiek.

- Meedenken over het politiek inhoudelijke deel van de wekelijkse activiteit. Denk hierbij aan extra toevoegingen bij sprekers die de avond nét even naar een hoger niveau tillen, en natuurlijk aan het organiseren van debatten. 

- Creatief brainstormen over ludieke acties die door onze afdeling op touw kunnen worden gezet

- Meediscussiëren over de vorm en inhoud van de persberichten, argumentatiestructeren en taalgebruik. 

Ben je tijdens het lezen van dit stukje laaiend enthousiast geworden? Of een beetje enthousiast? En borrelen er bij jou al ideeën over volgend jaar? Denk je dat jouw visie precies de kijk is die we kunnen gebruiken? Schroom dan zeker niet te solliciteren! Dit doe je door een mailtje te sturen naar politiek@jovdamsterdam.nl. Schrijf in deze mail een korte motivatie, waaruit blijkt waarom jij juist déze commissie leuk vindt en wat je zelf denkt bij te kunnen dragen. Zorg tot slot dat je CV in de bijlage zit. Succes! 

 

Statutaire denktank

Afgelopen bestuursjaar is er veel gedoe geweest met betrekking tot het aannemen van de afdelingsstatuten. Landelijk is er een statuutmodel waar we als grootste afdeling van het land onze mening zeker over willen uiten op landelijk niveau. Deze lobby is onder het vorige bestuur al ingezet en wil dit bestuur verder oppakken. Ook de eigen rechtspersoonlijkheid van onze afdeling gaat waarschijnlijk dit bestuursjaar landelijk een thema zijn. Het hoofdbestuur af wil van afdelingen met eigen rechtspersoonlijkheid terwijl afdeling Leiden juist graag een afdeling wil worden met eigen rechtspersoonlijkheid. 

Taken statutaire denktank:

·      Onderzoeken hoe we het landelijkstatuut model kunnen verbeteren in het voordeel van de Amsterdamse afdeling. 

·      Onderzoeken wat de voor en nadelen van eigen rechtspersoonlijkheid voor onze afdeling om een constructieve bijdrage te leveren op het landelijke niveau. 

·      De landelijke lobby verder uitbouwen om de belangen van onze afdeling te behartigen. 

Vind jij het ook belangrijk dat onze afdeling op deze punten een zo groot mogelijke bijdrage levert op landelijk niveau dan zijn we op zoek naar jou! Solliciteer dan direct doormiddel van een mailtje te sturen naar secretaris@jovdamsterdam.nl