Commissie Politiek

Commissie Politiek

 

Vind jij het leuk om op reguliere basis bezig te zijn met politieke inhoud? Wil jij meepraten over de inhoud van de activiteiten en debatten die onze afdeling organiseert? Heb jij een delicaat neusje voor het zoeken naar relevant nieuws in onze omgeving? Klim je graag in de pen? Ben jij de creatieveling die sneller ludieke acties bedenkt dan dat Fred Teeven het volhield op zijn positie?

Wanneer je op een van de bovenstaande vragen volmondig ja zou antwoorden, zoekt de afdeling jou! De JOVD Amsterdam e.o. is op zoek naar ambitieuze leden voor in haar politieke commissie. Je hoeft jezelf zeker niet in elk van de bovenstaande zinnen te herkennen. Een commissie vorm je samen, en jouw bijdrage kan daarin het verschil maken. Iedereen excelleert in andere dingen, en dat is juist iets goeds! Dus ook wanneer persberichten schrijven jou hartstikke tof lijkt, maar je niet zo gauw op de proppen komt met een ludieke actie, ben je meer dan welkom om te solliciteren. Binnen de commissie is het de bedoeling dat je elkaar aan kunt vullen, en elk brein wat meedenkt is er één meer. Hoe meer kritische meningen, hoe beter het eindresultaat! Als commissie zal je zelfstandig opereren, dus ook wanneer je ervaring op wil doen binnen een motor die zichzelf draaiende houdt, zit je hier goed! 

 

Taken van de commissie: 

- Het aandragen van, voor de afdeling, relevante onderwerpen die betrekking hebben op Amsterdamse politiek.

- Meedenken over het politiek inhoudelijke deel van de wekelijkse activiteit. Denk hierbij aan extra toevoegingen bij sprekers die de avond nét even naar een hoger niveau tillen, en natuurlijk aan het organiseren van debatten. 

- Creatief brainstormen over ludieke acties die door onze afdeling op touw kunnen worden gezet

- Meediscussiëren over de vorm en inhoud van de persberichten, argumentatiestructeren en taalgebruik. 

 

Ben je tijdens het lezen van dit stukje laaiend enthousiast geworden? Of een beetje enthousiast? En borrelen er bij jou al ideeën over volgend jaar? Denk je dat jouw visie precies de kijk is die we kunnen gebruiken? Solliciteren geschiedt middels een mail (met motivatie + CV) naar bestuur@jovdamsterdam.nl