De JOVD Baronie van Breda pleit voor een volwaardige introweek. 

Breda, 9 januari – De  onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD, JOVD afdeling Baronie van Breda vindt het hoog tijd dat er een volwaardige introductieweek voor studenten in Breda komt. Hiervoor zullen met name de hogescholen en de gemeente Breda de handen in een moeten slaan. 

 

De afgelopen jaren is gebleken dat er vanuit de studenten- en studieverenigingen en de politieke jongerenorganisaties(PJO) de wens bestaat om een volwaardige introductieweek. Tot op heden is hier geen gehoor aan gegeven. De JOVD Baronie van Breda vindt het daarom de hoogste tijd dat er nu eindelijk hieraan gehoor wordt gegeven!

 

De JOVD Baronie van Breda vindt het goed om te zien dat het college in de Begroting 2015 heeft gedacht aan een volwaardige introductieweek. De JOVD afdeling zet alleen zijn vraagtekens over de invulling en hoe het college deze introductieweek voor zich ziet. “Wij steunen daarom de art. 41 vragen van de VVD en vinden dat het college spoedig hun visie hierop moet geven”.

 

Breda is een onderwijsstad en de JOVD Baronie van Breda vindt dat hier eer aan gedaan moet worden. “Het kan niet zo zijn dat een stad als Breda slechts een korte introductieweek kent”. Alle grote steden hebben een volwaardige week voor hun introductieweek, Breda moet snel aan deze rij worden toegevoegd.

 

Voorzitter Riccardo Gunst roept tevens de hogescholen op om gehoor te geven aan de wens van hun eigen studenten.