Excursie Kabinet van de Koning

Duits bloed? Die gekke Filips II, de Koning van Spanje? Hoe zat dat ook allemaal weer met die constitutionele monarchie van ons? 


Nu Zijne Majesteit, Koning Willem-Alexander bijna 6 jaar met de scepter zwaait maakt de JOVD Den Haag e.o. de balans op. Hoe werkt die monarchie precies? Welke rechten heeft een vorst, en ook zeker welke plichten? Heeft de koning politieke invloed of is hij vooral een ster in het knippen van lintjes en juichen bij de Olympische Spelen?
Antwoord op tal van deze vragen en andere leuke, interessante óf schokkende wetenswaardigheden kom je te weten op tijdens de excursie naar het Kabinet van de Koning. De directeur van de Kabinet van de Koning, dhr. Princen, zal ons hartelijk verwelkomen en begeleiden in het prachtige pand. 

We zullen om half 4 verzamelen op het Plein, bij het standbeeld van de man bij wie het allemaal begon, Willem van Oranje. Vanuit daar zullen wij met de groep te voet naar de locatie gaan. 

Interesse? Meld je dan aan via bestuur@jovddenhaag.nl. Let op: er zijn maar een aantal plekken beschikbaar, dus wees snel! 

Nog geen lid van de JOVD? kom gerust een keer langs!

Direct lid worden? Dat kan het eerste jaar al voor €5. Kijk op: https://www.jovd.nl/word-jovder

Terug

Datum

16 jan 2019

Locatie

Korte Vijverberg 3, Den Haag

Aanvangstijd

16:00

Contactpersoon

Noumidia Massaoudi

promotie@jovddenhaag.nl

Inschrijven via Facebook

Delen