7 oktober 2018, Almere - De Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) heeft afgelopen vrijdag een nieuw bestuur gekozen op haar ledenvergadering. De aan de VVD gelieerde jongerenorganisatie heeft voor het eerst in haar geschiedenis maar liefst zes bestuursleden benoemd. Almeerder Patrick Vollenbroek (21) is na twee jaar als penningmeester benoemd tot voorzitter

Het bestuur bestaat naast Patrick Vollenbroek uit Eline de Bruijn (Almere), Jaimy Post (Nagele). Roemer Hoogerwerf (Lelystad), Erik Sjoers (Dronten) en Rik Nijhuis (Emmeloord). Er is bewust gekozen voor een bestuur verdeeld over de hele provincie. Patrick Vollenbroek: "Als politieke vereniging is het belangrijk om te weten wat er onder jongeren in Flevoland speelt, dat kan alleen als je ook in de hele provincie vertegenwoordigd bent."

Met de Provinciale-Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen in het vooruitzicht breekt er voor de jonge liberalen een belangrijk jaar aan. "Als enige actieve politieke jongerenorganisatie in Flevoland hebben we een belangrijke rol in het agenderen van thema's die voor jongeren en jongvolwassenen belangrijk zijn." Als voorbeelden noemt de kersverse voorzitter de achterblijvende bereikbaarheid van de provincie met het openbaar vervoer en de hoge criminaliteit in Almere en Lelystad.

Een keertje langskomen? Dat kan! Stuur een berichtje naar onze Facebookpagina of naar Roemer Hoogerwerf voor meer informatie!