GPJK Gemeenteraadssimulatie

Na een formatie van maar liefst 225 dagen lag er vorige maand dan eindelijk een coalitieakkoord op tafel. Denk jij dat dit veel sneller kan en ben je niet bang om dat te bewijzen? Geef je dan nu op voor de GPJK gemeenteraadssimulatie! Op vrijdag 8 december organiseert het GPJK de tweede editie van dit simulatiespel, waarin jongeren binnen een halve dag proberen om vier akkoorden op gemeenteniveau te sluiten. 

Gedurende deze dag nemen deelnemers zowel letterlijk als figuurlijk plaats op de stoel van gemeenteraadsleden. Onder leiding van vier deskundige wethouders discussiëren zij in commissieverband over één van de volgende thema’s: toerisme en recreatie, wonen, milieu, en integratie en emancipatie. Hierbij komen allerhande vragen aan bod, zoals: moet er subsidie komen voor de installatie van genderneutrale toiletten? Dient de gemeente energieneutraal bouwen vanaf 2019 al verplicht te stellen? En misschien voor studenten wel het interessantste vraagstuk: moeten de openingstijden van de horeca ingeperkt worden? Uiteindelijk is het de bedoeling dat er op ieder thema een akkoord wordt gesloten, dat met een meerderheid van stemmen kan worden aangenomen in de plenaire vergadering. 

Dus heb je altijd al willen weten hoe het is om gemeenteraadslid te zijn? Heb je zin om je politieke vaardigheden bij te schaven? Of vind je het gewoon leuk om eens inhoudelijk met gemeentepolitiek bezig te zijn? Geef je dan op via deze link (https://goo.gl/forms/Gl3CQBKIIt5f0dNg2) en laat aan de hoge dames en heren in Den Haag zien dat je echt geen 225 dagen nodig hebt om een akkoord te sluiten. 

Voor meer informatie over het dagprogramma en de onderwerpen die in de vier commissies besproken zullen worden, zie het (voorlopige) programmaboekje: https://goo.gl/UE4JUM.

Terug

Datum

08 dec 2017

Locatie

Stadhuis van Groningen, Groningen

Aanvangstijd

12:00

Contactpersoon

Teun Havinga

Secretaris@jovdgroningen.nl

Inschrijven via Facebook

Delen