Laat het Noorden het paradepaardje zijn van Nederland. De JOVD Groningen roept de gemeente Assen en provincie Drenthe op om de Formule 1 Grand Prix naar Assen te halen!

Het grootste eendaagse sportevenement van Nederland is de Dutch TT in Assen. Dit is een groot evenement dat veel nationale en internationale toeschouwers trekt. De JOVD, de jongeren van de VVD, roept daarom op het huidige TT Circuit Formule 1 klaar te maken. Simone Haarman, de voorzitter van de JOVD Groningen zegt: “Het Noorden aantrekkelijk maken en houden voor de toekomstige generatie; dat is waar de provincie en gemeente zich extra voor in moeten zetten.”

De infrastructuur rondom het TT circuit van Assen is goed genoeg om een grote hoeveelheid supporters te verwelkomen. Niet alleen de economie van Assen zal aantrekken, ook de rest van het Noorden zal meeprofiteren. Toekomstige toeschouwers gaan overnachten in de omgeving en gebruik maken van de lokale horeca, dat zal leiden tot een grote economische impuls.

De liberale jongeren zijn van mening dat dit bekostigt moet worden door private investeerders. Maar de actieve lobby moet gevoerd worden door de gemeente en provincie. Door de koningssport onder de autoklasse naar Assen te halen blijft het Noorden aantrekkelijk voor de toekomstige generaties.

 

*onderstaande niet voor publicatie

 

Simone Haarman (Voorzitter)

Mobiel: +316 153 41 240

E-mail: voorzitter@jovdgroningen.nl

 

Rik Heiner (Persvoorlichter)

Mobiel: +316 514 81 684

E-mail: politiek@jovdgroningen.nl