Over JOVD Hart van Brabant

De Jongeren Organisatie voor Vrijheid en Democratie is een liberale politieke jongerenorganisatie met een rijke historie sinds 1949. In het verleden is de JOVD vaak in staat geweest de politieke meningsvorming in Den Haag te beïnvloeden. In tegenstelling tot andere jongerenorganisaties is de JOVD inhoudelijk niet verplicht standpunten over te nemen van een moederpartij. Over ieder onderwerp kunnen wij dus een eigen mening vormen.

 

Binnen de JOVD staan politiek en debat centraal. Ons doel is om jongeren in aanraking te laten komen met politiek en ze de kans te geven zich zowel qua meningsvorming als op organisatorisch, bestuurlijk en persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. De JOVD wordt dan ook vaak omschreven als een politieke leerschool. Als lid van de JOVD heb je dan ook talloze mogelijkheden. Je kunt lokaal actief worden en meehelpen bij het organiseren van activiteiten, lid worden van een landelijke commissie of bestuur, deelnemen aan buitenlandse reizen, redacteur worden van het verenigingsblad etc. De JOVD biedt enorm veel kansen, maar vooral ook enorm veel gezelligheid.

 

De JOVD is opgedeeld in verschillende afdelingen. Onze afdeling, Hart van Brabant, bestrijkt Tilburg en omliggende gemeenten en bestaat sinds 1972. Vrijwel iedere maand organiseren wij interessante activiteiten, al dan niet politiek gerelateerd.  Zo organiseren wij cursussen, discussieavonden, debatten met een prominente sprekers, maar ook gezellige borrels en etentjes. Gedurende de afgelopen jaren hebben bijvoorbeeld Mei Li Vos, Tiny Cox, Henk Kamp, Anne-Wil Lucas, Jan Janbom,Arno Rutte en Cora van Nieuwenhuizen onze afdeling bezocht.

 

Op deze website vind je informatie over onze JOVD-afdeling, waaronder een agenda met alle activiteiten. Natuurlijk kun je via deze website ook meteen lid worden of je aanmelden voor onze nieuwsbrief en uitnodigingen voor activiteiten.

 

Graag tot ziens bij de JOVD Hart van Brabant!