Wat JOVD’ers gemeen hebben is hun interesse voor liberale politiek, ambitie en gedrevenheid. Om de JOVD’er een gezicht te geven zullen wij een aantal JOVD’ers met bijzondere verhalen een podium geven. Om te beginnen de jonge Flevolandse ondernemer en JOVD’er Patrick Vollenbroek.

Patrick Vollenbroek (19) is nu bijna twee jaar lid van de Flevolandse afdeling van de JOVD. Naast dat hij zich actief inzet voor de JOVD is Patrick ondernemer en studeert hij Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is op dit moment mede-eigenaar van TicketChief, een bedrijf dat een systeem heeft gebouwd voor het online verkopen van tickets voor middelgrote evenementen. Daarnaast is hij de eigenaar van Webvragen.com, een jong en innovatief bedrijf dat zich specialiseert in applicaties.

Al op jonge leeftijd was Patrick bezig met ondernemen. Het begon allemaal met het maken van websites vanuit zijn zolderkamer. Hij was toen 10 jaar en leerde zichzelf aan hoe je websites kunt bouwen. Op de middelbare school kreeg hij de gelegenheid om te werken aan projecten die jongeren op weg helpen met ondernemen. Op diezelfde school leerde hij Stef en Teun kennen, waarmee hij nu samen eigenaar is van TicketChief.

Patrick heeft in zijn jonge jaren al veel geleerd over ondernemerschap. Zo merkte hij op dat ondernemers die snel veel geld willen verdienen vaak naast hun schoenen gaan lopen. "Prima natuurlijk als je veel geld gaat verdienen, maar wordt niet als een voetballer. Wees niet te ijdel en te vol van jezelf. Ondernemers hebben vaak de neiging om zich anders te gaan gedragen als de zaken goed gaan. Ik wil zo niet worden."

Patrick: “Als ondernemer moet je altijd scherp blijven en kansen die zich aanbieden pakken. Je werkt altijd van A tot Z en komt er beter uit dan dat je erin gaat. Het gaat niet altijd makkelijk, maar toch moet je altijd positief blijven. Tegenslagen zijn vervelend maar leerzaam. Maak een goede planning voor jezelf, dan kom je de drukte wel door.”

De ondernemer versus de scheidsrechter
Tussen alle werkzaamheden door staat Patrick geregeld op het voetbalveld als scheidsrechter. “Een scheidsrechter en een ondernemer hebben veel gemeen. Beide moeten beslissingen kunnen nemen, snel kunnen schakelen, overzicht kunnen bewaren en mensen weten aan te sturen. Welke van de twee ik het liefst doe? Daar kan ik op dit moment nog geen keuze uit maken.”

Patrick zet zich actief in voor de JOVD in Flevoland. “Ik hoorde verhalen over hoe leuk de JOVD is en ben toen een keer langs geweest bij een activiteit.” Nu, bijna twee jaar later, zet Patrick zich actief in voor JOVD Flevoland en is hij zich steeds verder aan het ontwikkelen binnen de JOVD. “De meningen van de JOVD komen overeen met hoe ik tegen bepaalde vraagstukken aankijk. Daar wil ik meer mee gaan doen.”

B
en jij of ken jij een JOVD’er met een bijzonder of interessant verhaal? Of wil je gewoon reageren op dit artikel? Stuur een e-mail naar mijnverhaal@jovd.nl en wie weet ben jij de volgende JOVD’er die wij een podium bieden.