Formule 1 in Zandvoort is een kans, geen last.

Nadat de Formula One Management (FOM) heeft laten weten dat Circuit Zandvoort de enige gegadigde is om de Formule 1 naar Nederland te krijgen en dat de Nederlandse Overheid geen geld beschikbaar stelt om deze naar Zandvoort te krijgen, is het de tegenstanders van de komst van de F1 er meer dan voorheen aan gelegen deze te saboteren. Vanuit de enorme economische kansen bezien is het logischerwijs noodzakelijk dat Zandvoort en de omliggende gemeenten samenwerken teneinde deze kans optimaal te benutten, aldus de JOVD Kennemerland.

De laatste keer dat de Formule 1 op het Circuit Zandvoort werd gehouden was in 1985. Intussen is het Circuit Zandvoort eigendom geworden van Chapman Andretti, een bedrijf waarvan prins Bernhard van Oranje-Nassau mede-eigenaar is.

Nu er de kans bestaat dat de Formule 1 weer terug zal keren naar Nederland in 2020 vanwege o.a. de ligging en daarmee verbinding met Schiphol, de rijke historie en de sterke organisatie, vindt voorzitter Talitha Duijn van de JOVD Kennemerland dat het anno 2019 niet meer uit te leggen is om zulke economische kansen te laten lopen ten faveure van klagers over geluids- en milieu-overlast.

De JOVD Kennemerland stelt dat de op zijn minst oncoöperatieve houding van buurgemeenten een onacceptabele houding is omdat de Formule 1 een grote economische impuls kan geven aan de hele regio en Zandvoort weer toeristisch op de kaart zet. Haarlem, Bloemendaal en Heemstede zullen profiteren van de geboekte hotelovernachtingen, genuttigde maaltijden en overige inkomsten die F1 bezoekers met zich mee zullen brengen naar de regio.