Na de calatravabruggen, het honkbalstadion en het SKWA heeft de gemeente een nieuw prestigeproject gevonden: een kunstwerk van 7,5 ton in het nog te realiseren Park 21. Onbegrijpelijk, aldus de JOVD Kennemerland. 

 

Wat mag een prestigeproject de belastingbetaler kosten? In het verleden heeft de gemeente Haarlemmermeer het aangedurfd om grote projecten aan te gaan, maar inmiddels zijn de burgers sceptisch over zulke projecten. Voor de JOVD Kennemerland is daarom de maat vol: een kunstwerk (genaamd Ida) van €750.000 is de zoveelste prestigeblunder die de Haarlemmermeer te wachten staat. 

 

De VVD-jongeren verbazen zich over de prioriteiten die de gemeente zich stelt. “Met een groot tekort aan starterswoningen is het bizar om duizenden kilo’s metaal in een kunstwerk te stoppen. Bouw daar huizen van”, betoogt de JOVD voorzitter. 

 

De JOVD heeft zelf goedkope alternatieve om Park 21 aantrekkelijker te maken: “Bomen doen het altijd goed”. De jonge liberale roepen de raad daarom ook op een stokje te steken voor dit kunstwerk.