JOVD Limburg bezoekt: 50 jaar NAVO in Limburg

Op 31 mei vieren we dat de NAVO al 50 jaar actief is in Limburg, dit wordt gevierd in Brunssum, de gemeente met het Joint Force Command HQ van de NAVO. 

Op 31 mei zal dit feest worden gevierd samen met onze Koning Willem-Alexander, demissionair minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert, de hoogste NAVO-militair in Europa, generaal Curtis M. Scaparrotti, en de gouverneur van de Provincie Limburg, de heer Theo Bovens.


Er zijn deze dag ook diverse acticiteiten bij te wonen:
De feestdag begint met een militaire ceremonie op het Lindeplein in Brunssum. Deze begint om kwart voor 11 en duurt tot ongeveer half 12.

Om 12 uur onthullen burgemeester Luc Winants en gouverneur Theo Bovens op het Lindeplein een speciaal ontworpen kunstwerk. Generaal Salvatore Farina, commandant van het Brunssumse hoofdkwartier, neemt dit NAVO-monument als cadeau in ontvangst, namens de Limburgse NAVO-gemeenschap.

’s Middags en ’s avonds ontmoeten de NAVO en Limburg elkaar in het Vijverpark in Brunssum. Op twee podia vinden doorlopend muziekoptredens plaats. De diverse landen die op het NAVO-hoofdkwartier vertegenwoordigd zijn, presenteren hun culturen via eet- en informatiestands. 

Ook zijn er uiteenlopende demonstraties te bezichtigen. De marine staat er met een klimtoren, de brandweer houdt duikoefeningen in de vijver, en militair materieel uitgestald, en nog veel meer. Het programma wordt afgesloten met een openlucht-optreden van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

 

Terug

Datum

31 mei 2017

Locatie

Lindeplein, Brunssum

Aanvangstijd

10:30

Contactpersoon

Milan Mevis

secretaris@jovdlimburg.nl

Inschrijven via Facebook

Delen