Wat JOVD’ers gemeen hebben is hun interesse voor liberale politiek, ambitie en gedrevenheid. Om de JOVD’er een gezicht te geven zullen wij een aantal JOVD’ers met bijzondere verhalen een podium geven. Zo ook de Wijchense JOVD’er Nick Derks. Hij staat op plek 71 voor de Tweede Kamerverkiezingen van aanstaande woensdag.

Nick Derks (30) is nu al 8 jaar lid van de Nijmeegse JOVD-afdeling en sinds afgelopen jaar ook lid van verdienste van de afdeling. Naast dat hij zich actief inzet voor de JOVD is Nick ook kandidaat-Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij is op dit moment erg druk met het campagne voeren voor zijn kandidatuur in de Tweede Kamer.

De interesse in de politiek was er al op jonge leeftijd bij Nick. Vanaf het moment dat op 6 mei 2002 de moord op Pim Fortuyn plaatsvond. Nick herinnert het zich nog als de dag van gister. Die dag kwam hij met zijn ouders terug van vakantie naar Turkije. Terwijl de passagiers instapten werd hem een krant aangeboden. Vanwege de gruwelijke foto op de voorkant en zijn leeftijd kreeg Nick geen krant mee van de stewardess. Het bleef maar bij hem in zijn hoofd zweven tijdens de vlucht waarom hij geen krant kreeg. Hij vroeg dan maar aan zijn vader wat er gaande was. Zo ontstond de vonk voor politiek bij Nick.

De JOVD begon voor Nick allemaal in Nijmegen. Nick liep al sinds zijn 18de rond bij de VVD. Samen met oud-Landelijk Voorzitter Christiaan Kwint kwamen ze de Nijmeegse JOVD-afdeling tegen en ze besloten samen om naar een evenement te gaan. Hij herinnert het zich nog goed, het was een training liberalisme. Dé basis voor een JOVD’er, beter kon het dus niet als eerste evenement. Zo begon zijn politieke loopbaan bij de JOVD.

Nick bekleedde vele verschillende posities binnen de JOVD. Hij ontwikkelde zich door en door. Als lid stroomde hij door naar het afdelingsbestuur, vervolgens werd hij gevraagd in 2010 voor de functie van Landelijk Penningmeester. Na zijn landelijke bestuursjaar had hij er nog niet genoeg van en ging door voor de functie Landelijk Vicevoorzitter Organisatie. Daar bleef het eveneens niet bij, na zijn tijd in het hoofdbestuur bleef hij zich inzetten voor de JOVD en legde de focus meer op de VVD. Hedendaags is Nick Fractievoorzitter van VVD Wijchen en staat hij op nummer 71 van de kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De VVD’er voor de JOVD’er
Wat zou jij graag een JOVD’er mee willen geven? Nick: “Als een JOVD’er de kans krijgt om een bestuursjaar te doen in het hoofdbestuur, doe het! Aan mijn tijd in het hoofdbestuur heb ik goede herinneringen overgehouden. Je komt op plekken waar normale stervelingen niet komen. Daarnaast wordt het bestuur een groep vrienden die dichter bij je komen te staan, verdeeld over heel Nederland. Wat ik zelf in het algemeen als lid heb ervaren is dat de JOVD de ideale springplank is voor een toekomst in de politiek.”

Nummer 71
In deze fase van Nick zijn leven had hij er nog niet aan gedacht om zichzelf te kandideren. Mensen zeiden tegen Nick, “Je moet het doen, het is ontzettend goed voor je ontwikkeling”. Hij dacht bij zichzelf “misschien moet ik het gewoon doen en alles eruit halen wat eruit te halen valt”. Hij is gaan solliciteren, puur voor de ervaring koos hij voor een niet verkiesbare plek. “Op lange termijn lijkt het mij fantastisch maar nu is het nog te vroeg. Als ik in mijn verdere loopbaan in de Tweede Kamer kom is het mijn doelstelling om meer zekerheid voor ouderen en meer perspectief voor jongeren te bieden” aldus Nick.

Ben jij of ken jij een JOVD’er met een bijzonder of interessant verhaal? Of wil je gewoon reageren op dit artikel? Stuur een e-mail naar mijnverhaal@jovd.nl en wie weet ben jij de volgende JOVD’er die wij een podium bieden.