Veiligheid staat voorop

Discussies en debatten zijn essentieel voor een democratie. Zéker in een periode waarbij polarisatie en verdeeldheid steeds sterker en sterker wordt. Dat houdt in dat je óók in debat gaat met mensen die een andere mening hebben dan jijzelf. Of met mensen in debat gaat die een mening hebben die mijlenver van je afstaat. De JOVD doet dat al bijna 70 jaar.


Omwille van de veiligheid van de andere sprekers, congresgangers, JOVD-leden en de congres-locatie zal de discussie met Edwin Wagensveld worden afgezegd. Dat we op het punt zijn aangekomen dat die veiligheid op deze manier beschermd moet worden, in verband met bedreigingen, betreuren wij. Maar de veiligheid van alle mensen die deelnemen aan het congres, gaat voorop.


De JOVD staat pal voor gelijkwaardigheid, vrijheid en verdraagzaamheid. We zullen elke keer opnieuw proberen meningen die deze gelijkwaardigheid, vrijheid en verdraagzaamheid in de weg staan, via discussie en debat proberen te bestrijden. In de hoop dat we niet verder polariseren én dat we een open cultuur houden en blijven.