Rijk van Nijmegen c.a.


Welkom bij de JOVD Rijk van Nijmegen c.a.

Deze historische afdeling werd door een aantal Nijmeegse leden van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie in het jaar 1951 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip binnen de provincie Gelderland. De rijke historie van deze afdeling wordt niet alleen gekenmerkt door gezelligheid maar in het bijzonder het gegeven dat deze afdeling een politiek zwaargewicht is en velen landelijk bestuursleden heeft voortgebracht.

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie bestaat al sinds 1949 en is sinds 1 januari 2000 de officiële jongerenorganisatie van de VVD. Wij zijn in politiek opzicht echter nog steeds volledig onafhankelijk, zodat onze standpunten kunnen afwijken. Wij streven naar een democratische maatschappij waarin het individu centraal staat en waarin elk individu vrij is zichzelf naar eigen inzicht en overtuiging te kunnen ontplooien. Daarbij moet een ieder in zoverre rekening houden met de medemens en de individuele vrijheid dat zijn of haar handelen geen beperking vormt voor de individuele ontplooiing van de ander. Hierdoor komt de creativiteit en inspanning van ieder individu het meest ten goede aan hem of haarzelf en aan de rest van de maatschappij.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet om eens contact op te nemen middels de op deze website geplaatste contactgegevens. Hopelijk hebben wij het genoegen om je op onze afdelingsactiviteiten te begroeten.

Met liberale groet,

Het JOVD afdelingsbestuur Rijk van Nijmegen c.a.
bestuur@jovdnijmegen.nl