Lezing Ontwikkelingssamenwerking

Op dinsdag 16 april organiseren we een lezing over ontwikkelings-samenwerkingen! Spreker Dik van de Koolwijk (1979) studeerde Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit. Na zijn studie is hij als ontwikkelingsadviseur gaan werken bij een grote non-gouvernementele organisatie. In deze functie heeft hij een aantal jaren gewerkt in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Zijn laatste lange stationering was in 2010. Hij verruilde toen Arnhem voor de Democratische Republiek Congo, waar hij als organisatieadviseur werkte aan het regionale programma in het Grote Merengebied (DRC, Burundi en Rwanda). Thans is hij als trainer/adviseur bij Agriterra verantwoordelijk voor het coördineren en vernieuwen van alle trainingen en workshops.

Van de Koolwijk zal een korte kenschets geven van de geschiedenis van de ontwikkelingssamenwerking en met prikkelende ideeën komen die wellicht de voor- en tegenstanders van meer geld naar ontwikkelingssamenwerking bij elkaar brengen.

De avond zal plaatsvinden in restaurant De 4 Heeren in Nijmegen. We beginnen zoals gewoonlijk om 20 uur. Heb jij interesse in de JOVD en wil je meer weten? Kom langs op deze activiteit en stel al je vragen; wij verwelkomen je graag! Je kunt ook een berichtje sturen naar onze Facebookpagina.

Terug

Datum

16 apr 2019

Locatie

De 4 Heeren, Nijmegen

Aanvangstijd

20:00

Contactpersoon

Luca Meeuws

secretaris@jovdnijmegen.nl

Inschrijven via Facebook

Delen