De Nijmeegse afdelingen van de politieke jongerenorganisaties JOVD, Jonge Democraten en Jonge Socialisten zien niets in het voornemen van het gemeentebestuur om 2,4 miljoen euro uit te trekken voor de aanleg van een overbodige fietshelling bij de Hezelpoort. Zij zien liever dat de fietser daadwerkelijk wordt geholpen door dit enorme geldbedrag te investeren in de aanpak van gevaarlijke verkeerssituaties.

‘Dit is het weggooien van geld’, stelt Tiro Schepers, voorzitter van de Nijmeegse JOVD. Op nog geen vierhonderd meter afstand van de beoogde locatie voor de nieuwe fietsoprit, bestaat er ter hoogte van de Stieltjesstraat al een goed bereikbare, gelijkvloerse oprit. Bovendien bevinden er zich twee trappen naar de Snelbinder in de directe omgeving van de Hezelpoort. Ook voor het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad is de aanleg van de nieuwe fietsoprit overbodig.

Het drietal ziet liever dat het geld anders wordt besteed. ‘Er zijn tal van voorbeelden te verzinnen van gevaarlijke verkeerssituaties voor fietsers.’ Als voorbeeld noemen zij de rotonde bij Erasmuslaan-Heyendaalseweg (campus Radboud Universiteit). Deze onoverzichtelijke rotonde leidt dagelijks voor gevaarlijke situaties en zorgt regelmatig voor ongelukken. Zij is al jaren een doorn in het oog van de Radboud Universiteit en vele studenten. Als het gemeentebestuur daadwerkelijk het beste met de fietser voor heeft, kan men dit geld beter investeren in de aanpak van gevaarlijke verkeerssituaties. Alleen zo wordt er echt wat bereikt voor de fietsende Nijmegenaar! 

 

Foto: Sjors Bosman