Nijmeegse liberale jongeren roepen VVD-fractievoorzitter Nick Derks uit tot lid van verdienste

De Nijmeegse afdeling van de JOVD heeft gisteravond, tijdens haar jaarlijkse ledenvergadering, Nick Derks uitgeroepen tot lid van verdienste. Na een vragenronde die voornamelijk bestond uit felicitaties, werd de fractievoorzitter van de Wijchense VVD met deze eretitel bekroond.

Nick Derks werd door het huidige bestuur van JOVD Rijk van Nijmegen c.a. voorgedragen vanwege zijn onovertroffen ‘hart voor de zaak’. Zo was hij in het verleden afdelingspenningmeester, landelijk penningmeester en landelijk vice-voorzitter. Naast deze bestuurlijke functies was Derks een bekend gezicht binnen diverse commissies die de JOVD-afdeling rijk is. De keuze om Nick Derks voor te dragen was volgens het afdelingsbestuur dan ook een logische.

Nick Derks zei zelf het volgende over zijn recente benoeming: ‘Ik ben dankbaar en ik beschouw het als een enorme eer om op deze wijze gehuldigd te worden. Met veel plezier heb ik mij in het verleden ingezet voor mijn JOVD-afdeling. In de toekomst blijf ik dat ook zeker doen, ze zijn nog niet van me af!’.

Deze laatste belofte maakte Derks enkele momenten na zijn benoeming waar, toen hij verkozen tot lid van de raad van advies. Een orgaan die het afdelingsbestuur in de toekomst van advies gaat voorzien.