Rijnmond

Welkom bij JOVD Rijnmond!

 

JOVD Rijnmond is dé liberale jongerenorganisatie van Rotterdam en wijde omstreken en staat open voor iedereen van 14 tot en met 31 jaar.

Als politiek onafhankelijke liberale jongerenorganisatie hebben wij een opinierende rol in het politieke landschap van Rotterdam en omstreken. Dat betekent dat wij middels mediaoptredens, persberichten en opinieartikelen proberen ons liberale geluid te laten horen. 

Naast een opinierende hebben wij ook een educatie rol. Die uit zich door  een breed aanbod van cursussen, bijvoorbeeld over discussietechnieken, politieke stromingen en spreken in het openbaar. 

De best bezochte activiteiten in onze afdeling echter zijn de sprekersavonden. Wij hebben al vele interessante politici in onze afdeling mogen verwelkomen, zowel van binnen als buiten de VVD. Vele kamerleden, ministers en andere politici bezochten onze afdeing. Ook niet-politieke sprekers met een interessant thema hebben wij regelmatig te gast. Onder andere onderzoeksjournalist Brenno de Winter en academicus en opiniemaker Thierry Baudet verwelkomden wij in onze afdeling.

Daarnaast organiseren wij enkele malen per jaar een grotere activiteit, zoals een excursie of een afdelingsreis. Op die manier hebben wij onder andere een zeer uitgebreide rondleiding door de Rotterdamse haven gemaakt en een bezoek aan een gevangenis en aan het ministerie van Defensie gebracht. 

Tot slot hebben wij nog onze legendarische gezelligheidsactiviteiten, waar niet de politieke inhoud maar het samenzijn centraal staat. Hier wordt politiek achter de schermen in plaats van daarvoor besproken, net als in de echte politiek. Wij hebben onder andere onze Maandelijkse Liberalenborrel, themaborrels, het jaarlijkse kerstdiner en de zomerbarbecue. Gemiddeld hebben wij éénmaal per maand zo'n niet-inhoudelijke activiteit. 

 

Om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van JOVD Rijnmond kun je onze Facebookpagina liken. Kom gerust een keer langs, je zult er geen spijt van krijgen. Langskomen verplicht niet tot lid worden en lid worden verplicht niet tot actief worden - het is wat je zelf wilt. Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met afdelingsvoorzitter Lex Cornelissen op telefoonnummer 06-41583203 of per e-mail op voorzitter@jovdrijnmond.nl