Het alcoholverbod dat de gemeente Harderwijk onlangs heeft ingevoerd doet de horecaondernemer pijn in zijn portemonnee, aldus de JOVD-afdelingen van Utrecht en Zwolle.

 

Nu de gemeente Harderwijk heeft besloten om het drinken voor een kroeg aan banden te leggen, begrijpen de jonge liberalen niet meer waarom er een VVD-wethouder in het college zit. “De VVD was en is altijd een partij die ook voor de ondernemer opkwam,” stelt Jos Dijkhof, voorzitter van de afdeling Zwolle e.o. “we snappen niet hoe dit beleid goed kan zijn voor álle ondernemers.”

 

Een kroeg kan een boete krijgen van meer dan duizend euro, omdat iemand op de stoep voor de zaak een drankje drinkt. Een luchtje scheppen of een sigaret roken met je glas nog in je hand is er in Harderwijk niet meer bij. “Ditbeleid is alleen goed voor de ondernemer mét terras en bijbehorende vergunning, de kleine ondernemer maakt geen kans,” geeft de Utrechtse afdelingsvoorzitter Roy van Run aan.

 

De JOVD-afdelingen roepen het college op om haar besluit te heroverwegen en te laten zien dat de gemeente Harderwijk haar ondernemers niet onnodig dwars wil zitten.