De nieuwe collegeroosters die de Hogeschool Utrecht gaat invoeren zijn belachelijk, stelt Juliette van Gilse, voorzitter van de Utrechtse JOVD. De HU is alleen maar bezig om de NS tevreden te stellen en kijkt niet wat belangrijk is voor studenten.

 

De Hogeschool Utrecht gaat in het collegejaar 2016-2017 de collegeroosters aanpassen, zodat studenten niet langer in de spits reizen.  Studenten kunnen rekenen op colleges in de avonden en op zaterdag, om het openbaar vervoer te ontlasten.

 

“Maar niemand denkt aan de studenten zelf” zo vindt de Utrechtse JOVD „In het proces is er amper naar de mening van studenten gevraagd. Daardoor is er voorbij gegaan aan het feit dat studenten niet zomaar ’s avonds naar college kunnen, omdat ze inkomsten uit bijbaantjes hard nodig hebben. Veel studenten werken juist ’s avonds of op zaterdag, bijvoorbeeld in de horeca. Ook blijft er zo weinig tijd over voor zelfontplooiing buiten de studie.

 

De JOVD Utrecht e.o. vreest dat onderwijsinstellingen hun doel uit het oog verliezen. “We moeten denken aan de kwaliteit van het onderwijs en de behoeften van studenten in plaats van ons alleen te richten op bijzaken.”