De afdeling Utrecht en omstreken van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) heeft een nieuw bestuur. Jasper Smit (22) volgt Juliette van Gilse op als voorzitter, die na twee bestuurstermijnen het stokje doorgeeft.

 

Naast voorzitter Smit, zijn deze maandag tijdens de Algemene Ledenvergadering ook Esmée Mangoensoewito (18), Hessel Knippels (20), Jos Loock (22), en Arjen Koomen (21) verkozen in het bestuur van JOVD Utrecht e.o..

 

“We zien uit naar een spannend politiek jaar. Niet alleen op internationaal en nationaal vlak, maar ook zeker hier in Utrecht,” aldus de nieuw gekozen voorzitter Jasper Smit. De nieuwe voorzitter is voornemens Utrecht een stuk liberaler te maken: "We zullen veel van ons laten horen in de media en grote activiteiten organiseren. Het liberale geluid mag weer gehoord worden!"

 

De JOVD probeert naast haar standpunten te uiten in de media, ook grote activiteiten te organiseren met (politiek) interessante sprekers. Zo staan voor dit jaar onder andere Marianne Thieme (Partij van de Dieren) en Klaas Knot (De Nederlandse Bank) op het programma.